Zrinjski dočekuje Veleža

Musa: Mi smo svjesni svoje snage

M. Maksimović

Uoči sutrašnje prve utakmice osmine finala Kupa BiH između mostarskih klubova Zrinjskog i Veleža, danas je održana konferencija za novinare.

Trener Zrinjskog Slaven Musa istaknuo je kako ih sutra očekuje kvalitetan protivnik, ali da vjeruje u svoj igrače i u konačan ishod, a to je prolazak u četvrtfinale Kupa BiH.

"Sutra nas očekuje prva utakmica Kupa, imamo na raspolaganju sve igrače, osim Phila Jacksona koji je povrijeđen. Mi smo svjesni svoje snage ali i kvalitete našeg protivnika kojeg maksimalno respektujemo. Vjerujemo u sebe i znamo šta je naš cilj, a to je prolaz među osam, bez obzira na kvalitetnog protivnika. Moramo u prvoj utakmici pokušati ostvariti što bolji rezultat pred revanš. Malo je nezgodno što imamo dvije utakmice u kratkom periodu i smatram da će sve biti riješeno u revanš utakmici Velež je dobio puno dolaskom Merzića, ali je izgubio puno odlaskom Dženana Zaimovića koji je koji je bio prevaga u sredini terena. Međutim, mi ne trebamo da se puno zamaramo protivnikom, jednostavno mislim da ću puno toga ovisiti o nama. Pritisak je prisutan pred ovu utakmicu, kao i pred svaku drugu, ali ako se ne možete nositi sa pritiskom onda se ne trebate baviti ovim poslom", kaže Musa i dodaje:

"Mi smo imali crnu rupu protiv Travnika, ali smo kasnije nadigrali Zvijedu, Sutjesku, Slobodu i vjerujem da ćemo nastaviti sa dobrim igrama i dalje'' dodao je strateg Zrinjskog.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.