Kup BiH: Novi poraz Slavije

Široki preokretom do pobjede

U prvom susretu osmine finala na stadionu u Lukavici snage su odmjerili domaća Slavija i Široki Brijeg, a pobjeda rezultatom 2:1 pripala je gostima sa Pecare.

Pred gotovo pa praznim tribinama stadiona u Lukavici, prvo poluvrijeme je proteklo u uglavnom nezanimljivoj igri u kojoj su domaći ipak uspjeli doći do vodstva.

Igrala se 20. minuta kada je Pušara dobro prošao po desnoj strani i ubacio u kazneni prostor gostiju, a novo pojačanje Slavije Ljubiša Vukelja pogodio je u svom debiju za vodstvo ekipe iz Lukavice.

Do kraja prvog poluvremena više gotovo pa ništa nije bilo vrijedno spomena, a onda je u nastavku Široki pokazao zašto važi za favorita u ovom dvoboju. Momčad s Pecare je sa dva gola u nastavku došla do potpunog preokreta i pobjede rezultatom 2:1, oba gola za izabranike Branka Karačića postigao je Argentinac Varea, prvi u 70.minuti, a drugi u 77.

Rezultati: Slavija - Široki Brijeg 1:2, Sarajevo - Rudar 3:0, Rudar - Branitelj 0:1, Mramor - Krajišnik 1:1, GOŠK - Čelik 1:3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.