Reli na Novom Zelandu

Loeb iskoristio greške rivala

Treći dan relija koji se vozi na Novom Zelandu donio je mnogo preokreta. Prvo su ujutro odlično vozili Fordovi vozači. Jari-Matti Latvala je vodio, pratio ga je Hirvonen, a Sebastien Loeb pogriješio je i izgubio čak 17 sekundi.
No, Fordova sreća nije dugo trajala. Prvo je Latvala udario u kamen i oštetio Focusa, da bi u posljednjem brzincu Hirvonenu pukla guma koja je prouzrokovala prevrtanje na cesti te veliki gubitak vremena.

To je značilo da će stvar u svoje ruke ponovo uzeti Loeb.
Iako je činjenica da u reliju nikad ništa nije gotovo do posljednjeg metra, sa osam bodova prednosti pred Hirvonenom Loeb je četiri relija prije kraja  prvenstva skoro osigurao novi naslov.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.