Španac napravio plan

Giro 2012. bez Contadora

Španac Alberto Contador neće sljedeće godine voziti na Giru koji je osvojio ove godine.

Sjajni biciklista je iako čeka odluku o njegovoj sudbini zbog optužbi za doping koja slijedi u novembru napravio plan za 2102.


"Meni je Giro najljepša trka na svijetu zbog sjajne trase, a spoznao sam ove godine i da je na njoj teško pobijediti kao i na Tour de Francu. Tour je međutim moj glavni cilj sljedeće godine i zato ću propustiti Giro, a prije starta u Francuskoj ću nastupati na generalnoj probi kako mnogi zovu vrlo jaku trku Dauphine Libere. Zatim ću sa zadovoljstvom nastupati na Vuelti koja nije jaka kao Giro i Tour i nema takvu tradiciju, ali je u mojoj domovini", izjavio je Kontador.


Španac neće nastupati na prvoj jačoj trci sezone Paris - Nica na kojoj je dva puta pobijedio već će debi u 2012. imati na trci Tirreno-Adriatico.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.