Chicharito produžio ugovor sa Unitedom

Edmir Škorić

Mladi meksički napadač potpisao je novi ugovor sa Manchester Unitedom. Prema istom je za Crvene vragove vezan do 2016. godine.

Hernandez je u ljeto 2010. godine iz Chivasa stigao u Manchester United, a od tada je u dresu kluba sa Old Trafforda odigrao 55 utakmica i postigao 23 gola.

Zadovoljni njegovim partijama, čelnici kluba su 23-godišnjaku ponudili novi i znatno poboljšaniji ugovor.

"Chicharito nam je pomogao da osvojimo 19. naslov engleskog prvaka i igramo finale Lige prvaka prošle sezone", kazao je Ferguson, uporedivši Chicharita sa Norvežaninom Ole Gunnarom Solskjaerom, koji je također sa dosta uspjeha nastupao u engleskom klubu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.