Owen: City je sila na koju treba računati

Napadač Manchester Uniteda, Michael Owen, se osvrnuo na šanse svoje momčadi za osvajanje titule u Premiershipu i na trenutnog lidera, ekipu Manchester Cityja.

"Oni su na vrhu ligaške tabele i igraju odlično. Očigledno je da su zaslužili pobjedu u ligi nad nama, ali samo nekoliko sedmica ranije, mi smo njih pobijedili u Community Shieldu. Tada su svi govorili kako će City morati sačekati još koju godinu da osvoji titulu, ali sada se priča promijenila. To samo pokazuje kako se stvari brzo okreću i mijenjaju.", rekao je Michael Owen, te dodao:

"Oni su trenutno u dobroj formi, ali svaki tim će morati proći kroz težak period. Trenutno smo u početnoj fazi prvenstva i još se ništa ne može naslutiti. Poslije Božića ćemo vidjeti mišljenja i forme ekipa, ali neupitno je da je City sila na koju moramo računati. Manchester United je mnogo puta ulazio u formu pred sami kraj sezone i tako se odvajao od svojih protivnika."

Manchester City je trenutni lider engleske Premier lige, a njihovi gradski rivali se nalaze na drugom mjestu, sa 5 bodova zaostatka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.