Nula na Pecari

Širokom gol u gostima donio polufinale

Edmir Škorić

Nakon remija u Velikoj Kladuši (1:1), federalni prvoligaš Krajišnik još je jednom namučio momčad Širokog Brijega.

Široki je danas na Pecari ugostio Krajišnik, koji se još jednom pokazao u velikom izdanju. Istina, nisu gosti pružili neku posebnu partiju, Široki je uglavnom bio taj koji je prijetio, no obzirom na sve okolnosti, Kladušani su zaslužili sve pohvale.

U uvodnim minutama Široki je zaprijetio kada je Ješe na ubačaj Kvesić glavom pucao pored gola. Potom ej Mišić dobro šutirao, a veliku priliku u 19. minuti propustio je Zakarić, koji je malo zakasnio na ubačaj Mišića.

Uspjeli su gosti zaprijetiti preko Pehilja u 20. minuti, no Bilobrk je bio siguran na golu Širokog. Zatim je na drugoj strani Zakarić prijetio, a onda i stativa Serdarušića u 34. minuti. Još su po jednu šansu do kraja prvih 45 minuta propustili iskoristiti Zakarić na jednoj, odnosno Pehilj na drugoj strani.

Nije prošao ni pokušaj Kvesića u četvrtoj minuti nastavka s ruba kaznenog prostora. Isić je u 54. minuti mogao pomrsiti račune Širokobriježanima, ali je previše kombinirao u šesnaestercu Bilobrka. Još jednu izglednu priliku propušta Zakarić...

U 67. minuti Ješe ostaje sam pred golom gostiju nakon jednog kornera, no rezultat se ni tada nije promijenio, baš kao niti u 80. minuti, kada je Varea pucao, a ispriječila se stativa. Široki je do kraja utakmice napadao, no gosti su se uspješno odbranili. Ipak, domaći sastav zbog gola postignutog u gostima prolazi u polufinale.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.