Odom potpisao za Bešiktaš

Midhat Šljivak

Nakon što tokom prethodnog dana nisu uspjeli osigurati potpis centra New Jerseya Brooka Lopeza, čelnici Bešiktaša su se ponovo okrenuli dovođenju Lamara Odoma u svoj tim, a na kraju su u toj namjeri i uspjeli.

Krilni centar Los Angeles Lakers dogovorio je sve uslove oko svog prelaska u Bešiktaš, a svom novom timu bi se trebao priključiti već u nedjelju.

Financijski detalji ugovora Odoma sa Bešiktašom nisu poznati, a prema izvorima ESPN-a ukoliko Odom ostane do kraja sezone u Turskoj, zaradiće preko 2 miliona eura.

Lamar Odom je tokom prethodnih sedam sezona bio jedan od ključnih igrača Lakersa sa kojima je osvojio i dvije titule prvaka NBA lige, a ored tog tima igrao je još i za Miami Heat.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.