Ski skokovi u Hakubi

Ammann slavio ispred Ita

Pobjednik prvog od dva takmičenja u skijaškim skokovima koji se ovog vikenda održavaju u japanskoj Hakubi je Švajcarac Simon Ammann. Drugie je biko Daiki Ito, a treći Andreas Kuettel.
Ammann je slavio sa skokovima od 135.5 i 124.5 metara što je za prosječnu konkurenciju (nedostajali najbolji skakačI) bilo nedostižno.
Ito se morao zadovoljiti drugim mjesto, iako je polagao nade u dobru formu, domaći teren i navijače koji su ga bodrili za vrijeme letova.

Kuettel je imao priliku ugroziti vodeći dvojac, ali je na kraju ipak ostao na trećem mjestu.
Treba kazatio da je najbolje plasirani Asutrijanac bio mladi Nicolas Fettner koji je zauzeo 13. mjesto. Sakuyama i Neumayer su bili četvrti i peti, dok su Pavel Karelin i Ilja Rosliakov osvojili šesto i sedmo mjesto.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.