Od januara klubovi bez troškova

SEHA sa sponzorom, Bosna bez ekipe

Adnan Beganović

Rukometna regionalna liga od januara će imati generalnog sponzora, koji će snositi troškove organizacije utakmica, smještaja, putovanja i ostalih popratnih troškova za sve ekipe učesnice ovog takmičenja.

U trenucima kada aktuelnog bosanskohercegovačkog prvaka, RK Bosna, potresa velika finansijska kriza zbog koje je u posljednjih nekoliko dana klub napustilo sedam igrača iz Zagreba dolaze dobre vijesti za sve klubove koji učestvuju u Regionalnoj ligi.

Naime, kako piše Sportnet.hr SEHA od danas ima generalnog sponzora i to firmu Uniline, tako da će klubovi u drugom dijelu sezone biti oslobođeni plaćanja organizacije utakmica, smještaja, putovanja i ostalih popratnih troškova.

"Regionalna SEHA liga je pun pogodak. Želimo rukomet staviti na mjesto gdje i pripada, kao najprihvatljiviji sport u ovoj regiji," z Sportnet.hr je istakao čelni čovjek RK Zagreb, Zoran Gobac.

Da li će ove bez sjajne vijesti koje dolaze iz Zagreba uticati pozitivno i na bh. šampiona, koji se nalazi u nezavidnom položaju ostaje nam da vidimo.

Vremena je sve manje, januarski prelazni rok je sve bliže, a Bosna trenutno nema ekipu jer osim Uvodića, Pažina, Tojčića, Rakovića, Arapovića, Mesarića i Gorenca klub bi moglo napustiti još nekoliko igrača.

Pored toga Karačić, Čakić i Memić su povrijeđeni i sasvim sigurno neće biti spremni za prvi dio proljetnog dijela prvenstva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.