Možda će svi bolidi imati isti motor

Max Mosley predlaže

Isti motori svim ekipama

Max Mosley, predsjednik svjetske automobilističke federacije koji je ne tako davno „preživio“ sex-skandal kazao je kako je ideja uvođenja zajedničkog motora za sve ekipe Formule 1 dobra stvar.
Mosley je u razgovoru za francuski sportski dnevnik L'Equipe istakao kako Formula 1 ne bi smjela izgubiti status radi tehnoloških unaprijeđenja, a ovakvim potezom bi se odredile granice timskih ulaganja i troškova.
„Znam da se neki neće složiti i kako će tvrditi da to nije dobar potez, ali  govorim o stvarnom svijetu. Ako njemački Volskwagen može kupiti motor za automobil za manju cijenu od one za koju bi ga sami proizveli, to će i učiniti. A nakon što na njega stave oznaku VW, to vam je ista stvar, kazao je Mosley i nastavio:

To je razuman način za sagledavanje ovog posla i ukoliko ne razmislimo ozbiljno o rezanju troškova, za deset godina naći ćemo se u nevolji“, kazao je Mosley za L'Ekipe, a prenosi sportnet.hr.
Razvoj motora u Formuli 1 trenutno je na čekanju, a jedan od najglasnijih protivnika ovakvog stanja je šef francuskog Renaulta Flavio Briatore, koji je već ranije nešto lošije rezultate svoje ekipe pripisao upravo ovim pravilima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.