Hart: Naravno da osjećamo pritisak

Mladi golman Manchester Cityja, Joe Hart, otrkio je kako njegova ekipa osjeća pritisak lidera, ali tvrdi da su Građani i dalje favoriti za osvajanje naslova prvaka u Engleskoj.

City je do prije nekoliko kola imao prednost od pet bodova u odnosu na gradske rivale, ali ta prednost se istopila i sada su prvi samo zahvaljujući gol razlici.

"Naravno da osjećamo pritisak. Nakon West Bromwicha svi se tako osjećamo, ali i mi isto tako ostalim ekipama stvaramo pritisak. Trenutno smo prvoplasirani, još uvijek igramo dobro i stvaramo veliki broj prilika", rekao je Hart, osvrnuvši se na prošlu utakmicu protiv West Broma:

"Razočaran sam, ali West Brom je išao po taj bod i osvojio ga. Moramo pobjeđivati u ovakvim utakmicama, ali ovoga puta nismo i to je to. Oni su bili brilijantni i samo im mogu čestitati."

Podsjetimo, Manchester City je u prošlom kolu Premiershipa odigrao susret bez golova na gostovanju kod West Bromwicha.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.