Šilić ubijeđen u povoljan rezultat na Koševu

Široki Brijeg uoči gostovanja na Koševu

Šilić: Idemo po tri boda

Nogometaši Širokog Brijega u trećem ovosezonskom gostovanju imaće možda i najteži zadatak. Izabranici trenera Ivana Katalinića putuje na noge Sarajevu, koje je tokom sedmice zbog loših rezultata promijenilo i trenera. Ipak, to nije pokolebalo momčad s Pecare, koja se nada povoljnom rezultatu.  

„Na dosadašnja dva gostovanja ostali smo kratkih rukava. Izgubili smo od Slavije, a o meču protiv Leotara u Trebinju suvišno je trošiti riječi, jer nam na Policama suci nisu dozvolili da ostvarimo pozitivan rezultat. Stoga se nadam da ćemo iz trećeg pokušaja prekinuti crnu seriju i da Koševo nećemo napustiti pognute glave. Jurišaćemo na tri boda, mada nećemo biti nezadovoljni i ako utakmica završi bez pobjednika“, poručio je Dalibor Šilić, kapetan Širokog Brijega.

Širokobriješka ekspedicija večeras je stigla u Sarajevu i odsjela u stalnoj sarajevskoj bazi, hotelu Terme na Ilidži. Trener Katalinić nema problema sa igračkim kadrom. Božić se oporavio od ozljede, dok je Brazilac Vagner prebolio lakše trovanje stomaka i obojica će konkurirati za današnji derbi susret.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.