Genoa ga pustila

Ribas do kraja sezone u Sportingu

Edmir Škorić

Italijanski prvoligaš Genoa potvrdila je na službenim internet stranicama kako će Sebastian Ribas karijeru nastaviti na posudbi u Sportingu.

Urugvajski napadač tako će se do kraja tekuće sezone zadržati u lisabonskom klubu, čiji je trener Domingos Paciencia najavljivao i ranije dovođenje jednog ili dvojice napadača.

Ribas je karijeru započeo u Juventudu, a nosio je dresove Intera, Spezije i Dijona, prije nego je početkom ove sezone pojačao Genovu.

Međutim, 23-godišnji igrač nije uspio izboriti svoje mjesto u prvoj postavi na Luigi Ferrarisu, a nakon što je klub doveo Alberta Gilardina iz Fiorentine, bilo je jasno da za njega više nema mjesta.

Sporting ima pravo na kraju sezone, zadovolji li Urugvajac, otkupiti ugovor.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.