Ivan Katalinić: Hvala navijačima Sarajeva

U derbiju korektan protivnik i navijači

Katalinić: Sarajevo je veliki klub!

Ivan Katalinić, šef stručnog stožera NK Široki Brijeg dan nakon velike pobjede njegove momčadi u sedmom kolu Premijer lige BiH na gostovanju kod renomiranog Sarajeva (1:2), kazao je za SportSport.ba kako ekipa sa „Pecare“ ima kvalitetu sa osvajanje titule državnog prvaka.

„Odigrali smo veoma dobro tijekom svih 90 minuta sraza sa Sarajevom. Iskoristili smo o određene propuste u igri Sarajlija, znali smo gdje su najtanji i to rezultirali sa dva zgovoditka koja su nam bila dovoljna za trijumf nad velikim klubom“, istaknuo je Katalinić za naš online magazin.
 
Trener Širokobriježana kaže i kako je sve u pomenutoj utakmici bilo za čistu „desetku“.

foto: Branimir Prijak„Sarajevo je zaista veliki klub, iako su u rezultatskoj krizi. Oni su bili korektni domaćini, suđenje je bilo veoma dobro i odigrali smo dobru utakmicu. To govorim iz razloga jer na mnogim gostovanjima u BiH, domaći ne biraju sredstva kako doći do pobjede. Mi smo to osjetili na svojoj koži prije nekoliko dana u Trebinju. Zahvalio bi se i navijačima Sarajeva jer je njih oko 3.000 aplauzom nas ispratilo sa terena nakon trijumfa nad njihovim klubom. To je odlika velikih! Hvala im!“, rekao je Katalinić koji je prvi trener u povjesti Širokog Brijega koji je sa ovom momčadi uspio pobjediti na Olimpijskom stadionu u BiH.  

U narednom kolu Široki Brijeg opet je gost, ovaj put Zvijezde u Gradačcu, a prema riječima Katalinića, „ako su pobijedili u Sarajevu, nema razloga da navijači Širokog ne vjeruju u trijumf i u idućoj utakmici“.


 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.