Premijer liga BiH, 6. kolo

Musa odlučio derbi

Nogometaši Zrinjskog savladali su Modriča Maximu, aktuelnog prvaka BiH, sa 1:0 u posljednjem meču 6. kola Premijer lige BiH golom Muse iz 58. minuta. Domaći su bili bolja ekipa i zasluženo su osvojili nova tri boda, ali će se meč u Mostaru vrlo brzo zaboraviti.
Zrinjski je zaprijetio u 10. minutu preko Muse iz „slobodnjaka“, a uzvratio je Stokić osam minuta kasnije kada je Melher krajnjim naporom spasio svoju mrežu. Do poluvremena se igralo na sredini terena, a u nastavku su domaći krenuli mnogo odlučnije prema golu Modričana što im se isplatilo u 58. minutu.
Na lijepo ubačenu loptu Đurića najbolje je reagovao Musa koji je  doveo „plemiće“ u vodstvo od 1:0.

Do kraja se rezultat nije mijenjao, a dobre prilike za povećanje prednosti propustili su Selimović i Vuković.

Zrinjski - Modriča Maxima 1:0

1:0 Musa (58)

MOSTAR - Stadion „Bijeli brijeg“. Gledalaca: 1.500. Žuti kartoni: Ivanković (Zrinjski), Vasiljević, Zafirović, Vasić, Ćosić (Modriča Maxima).
ZRINJSKI: Melher, Šunjić, Nikolić, Serdarušić, Selimović, Musa /od 90. Aničić/, Žuržinov, Ivanković, Žižović /od 85. Stojanović/, Kordić /od 68.  Vuković/, Đurić. Trener: Dragan Jović.
MODRIČA MAXIMA: Hadžiđulbić, Vasić, Ćosić, Jolović, Bogičević /od 87. Lukić/, Vasiljević, Ristanić /od 67. Bojić/, Savić, Stokić, Zafirović /od 74. Popović/, Miljković. Treener: Mitar Lukić.
Sudija: Robert Zrilić /Banja Luka/

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.