Građani sve nervozniji

Mancini se sukubio sa Gerrardom

Manchester City je sinoć poražen od Liverpoola u prvoj utakmici polufinala Carling Cupa, a izgleda da se nervoza polako uvlači u redove Građana, nakon dva uzastopna poraza.

Naime, Roberto Mancini je nakon utakmice imao manji sukob sa kapitenom Redsa, Stevenom Gerrardom. Sve se odigralo u tunelu, a Italijan nije bio zadovoljan zbog nekoliko grubih prekršaja igrača Liverpoola.

Mancini je još uvijek ljut zbog odluke FA-a da kazni Vincenta Kompanyja na četiri susreta neigranja, zbog grubog starta u meču FA kupa protiv Manchester Uniteda. Menadžer Građana smatra da je sinoćnji start Glena Johnsona nad Joleonom Lescottom bio čak i grublji, ali je prošao nezapaženo, jer sudija nije pokazao niti žuti karton.

"Gerrard mi je prišao i rekao da sam ja nešto rekao. Nisam spominjao Johnsona, nego očigledno grub prekršaj koji je bio gori od Vincentovog. Dakle, moje riječi su se odnosile na grub start, a ne na Johnsona", zaključio je Mancini.

Gerrard je brzo reagovao, te je odgovorio ljutitom treneru Cityja:

"Ne dijelim Mancinijevo mišljenje. Bio je to čist start. Najviše me iznenađuje to što je Mancini govorio kako Rooney pokušava iznuditi crveni karton protiv njegove ekipe, a sada on to isto čini nama. Bojim se da to neće upaliti ovoga puta." 


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.