Memorijalni turnir "Andrija Anković"

Dinamo savladao GOŠK, Alispahić strijelac

Adnan Beganović

U prvom polufinalnom susretu 22. Memorijalnog turnira "Andrija Anković" zagrebački Dinamo je sa 2:0 savladao GOŠK, a jedan pogodak za aktuelnog hrvatskog prvaka postigao je i naš reprezentativac Mehmed Alispahić.

U duelu GOŠK-a i Dinama zagrebačka momčad je opravdala ulogu favorita i na kraju je sasvim zasluženo slavila sa 2:0.

Tokom svih 90 minuta Modri su bili bolji, imali su više od igre, dok je naš premijerligaš samo u par navrata ozbiljnije zaprijetio Kelavi.

Hrvatska momčad do prednosti je došla u 23. minuti. Tomačak je odlično prošao po lijevoj strani i ubacio na prvu stativu gdje je sjajno utrčao Sylvestr i pogodio za 1:0.

U 10. minuti nastavka Modri su udvostručili svoju prednost, a strijelac je bio bh. reprezentativac Mehmed Alispahić. Naš reprezentativac bio je jedan od najboljih Dinamovih igrača, a u igri je proveo 70 minuta.

GOŠK - Dinamo 0:2 (Sylvestr 23', Alispahić 55')

GOŠK: Schreng (od 61. Soldo) - Žderić, Jelavić (od 57. Šabanović), Kojić (od 58. Raić), Helvida - Čulum, Tomić, Zlomislić (od 73. Dodig), Raguž (od 70. Can Jong) - Karić (od 73. Bibić), Vasilj (od 46. Grgić).
DINAMO: Kelava - Leko, Vida, Šimunić (od 46. Tonel), Ibanez (od 46. Pivarić) - Badelj (od 64. Kovačić), Pokrivač (od 46. Calello) - Tomečak, Alispahić (od 70. Špehar), Sylvestr (od 58. Atta) - Beqiraj (od 46. Krstanović)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.