Hajduk

Kup Hrvatske

Hajduk siguran protiv riječkog trećeligaša

Edmir Škorić

Hajduk je u Rijeci slavio nad trećeligašem Orijentom 1:4, Hr. Dragovoljac je sa 1:0 bio bolji od Međimurja a nakon izvođenja penala Karlovac je izbacio Istru 1961!

Nakon velike pobjede nad Dinamom u Zagrebu od 0:2, igrači Hajduka su se zaputili ka Rijeci gdje su danas odigrali utakmicu sa trećeligašem Orijentom u okviru Hrvatskog Kupa. Trener "bilih" Vučević je na klupi ostavio Andrića, Gabrića, Tičinovića i našeg Borisa Pandžu da bi ih sačuvao za nadolazeću utakmicu sa Interom iz Zaprešića u okviru HNL-a.

Od naših igrača od 1. minute igrali su Mladen Bartolović i Senijad Ibričić.  Dario Jertec je svojim golovima u prvih 15 minuta Hajduku donio već sigurnih 0:2. Orijent je uspio smanjiti kada je iz jedanesterca pogodio Weittzer.

U drugom dijelu gosti iz Splita dolaze do još dva pogodka a prvi je pao nakon što je odličnu loptu sa 30-ak metara ubacio Buljat a najviši u šesnestercu riječana bio je mladi Maloča.

Sam Marijan Buljat je uspio pogoditi za vodstvo 1:4, a ujedno je to njegov prvi gol u dresu Hajduka.

Orijent - Hajduk 1:4
RIJEKA - Gledalaca: 2500

Orijent: Antošik, Đurić, Mance, Jergović, Orlović, Hoxha, Weittzer, T. Rudan, Topolnjak, J. Rudan, Šuker.
Hajduk: Subašić, Rubil, J. Buljat, Maloča, Strinić, Linić, M. Buljat, Skoko, Jertec, Ibričić, Bartolović
Danas su odigrane još dvije utakmice kupa Hrvatske, Hrvatski Dragovoljac je u zadnjim minutama došao do pobjede nad Međimurjem (1:0) a nakon izvođenja penala Karlovac je izbacio Istru 1961 iako je regularan rezultat bio 1:1 (7:6).

Današnji rezultati Hrvatskog Kupa:


Orijent - Hajduk 1:4
Karlovac - Istra 1961 1:1 (7:6)
Hr. Dragovoljac - Međimurje 1:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.