EHF Challenge Cup

Gradačački rukometaši spremni za Maribor

Edmir Škorić

Rukometaši Gradačca, pred kojima je susret osmine finala EHF Challenge Cupa protiv Maribora, put Slovenije krenut će u petak ujutro.

Ekspedicija Rukometnog kluba Gradačac, jedinog bh. predstavnika u evropskim takmičenjima, u petak ujutro će krenuti za Maribor, a dolazak se očekuje istog dana u 17 sati. Nakon toga je planiran i jedan trening u večernjem terminu.

Prvi susret na programu je u subotu, 11. februara, s početkom u 18 sati u dvorani Tabor u Mariboru, a uzvrat je sedam dana kasnije, u 19 sati, u Sportskoj dvorani Gradačačkog sajma.

Gradačački premijerligaš slabiji je u odnosu na proteklu polusezonu za lijevog beka Dušana Markovića.

Kada je riječ o protivniku, Maribor je jako stabilan klub sa budžetom od 750.000 eura. U redovima slovenskog kluba nastupaju tri juniorska reprezentativca Slovenije, a igraju još i internacionalci iz Hrvatske i Srbije te jedan bivši slovenski reprezentativac.

Iz Gradačca najavljuju veliku borbu za povoljan rezultat u Mariboru, te se nadaju da će u revanšu pred svojom vjernom publikom uspjeti obezbijediti četvrtfinale ovog evropskog takmičenja.

Cilj je, poručuju iz RK Gradačac, osvjetlati obraz bh. rukometa, svoje zemlje, ali i svog grada.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.