Trulli svjestan pogreške

Pala i prva kazna na VN Singapura

Kažnjen Trulli

M. Maksimović

Na VN Singapura, pala je i prva kazna. Vozač Toyote Jarno Trulli je kažnjen ss 10.000 eura zbog toga što je na slobodnom treningu vozio u suprotnom pravcu. Tačnije Trulli je išao u suprotnom smjeru i prešao je preko bijele linije na ulazu u boks.

Talijan se okrenuo u posljednjem zavoju , te je se zaustavio na trkaćoj putanji. U želji da se što prije skloni sa trkaće putanje, Trulli je odvozio dio staze do boksa u suprotnom pravcu. Zbog ovog poteza FIA je odlučili kazniti Trullija koji kaže:

 - U tom trenutku sam se odlučio za najsigurniju opciju kako za mene tako i za ostale vozače. Prihvatam kaznu, ali ja znam da sam se odlučio za najbolje riješenje u tom trenutku. Taj je zavoj jedan od najbržih na stazi i na tom mjestu ne želite imati sudar - ističe Talijan koji je u Formuli 1 debitovao još 1997. godine, a jedinu pobjedu do sada u karijeri je ostvario u Monte Carlu 2004. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.