Opet blage kazne za vinovnike problema u bh. fudbalu

Disciplinska komisija NS/FS BiH donijela odluke

Čelik kažnjen 4.500 KM, Vasilj tri utakmice

NK Čelik kažnjen je za 4.500 KM od strane Disciplinske komisije NS/FS BiH, a zbog incidenata u derbiju 20. kola Premijer lige BiH, igranog prošle subote sa Širokim Brijegom na Bilinom polju.


Zenički tim tako je sankcionisan jer nije na odgovarajuči način organizovao utakmicu, a njihov direktor Zaim Mujezinović, jedan od trenera Jadranko Bajrić i ekonom Emir Torlak, zbog prijetnji sudijama u poluvremenu pomenutog meča, kažnjeni su sa po 300 KM.

Ipak, DK je napravila i jedan dobar potez. Vladimira Vasilja kaznili su sa tri utakmice zabrane igranja, jer je publici na Bilinom polju u 90. minutu susreta kojeg je njegova ekipa izgubila (2:3) pokazivao „srednji prst“ i vrijeđao ih.

Sudac Duško Pekija i njegovi pomoćnici bit će kažnjeni na našoj narednoj sjednici. Od Natjecateljskog povjerenstva zatražili smo dopunske prijave za suce, jer moraju navesti koje su nepravilnosti uočili u njihovom arbitriranju u Zenici. Ono što je sigurno, suci će biti kažnjeni jer nisu isključili Vasilja nakon nesportskog gesta kojeg je napravio“, rekao je Ilija Plavotić, predsjednik DK NS/FS BiH, istakavši kako će o kaznama za sudije raspravljati, najvjerovatnije, narednog petka.

Od ostalih današnjih kazni, najgore je prošao FK Sloboda - 3000 KM. Tuzlaci su loše organizovali utakmicu 20. kola sa Željezničarom. Golmanu Sarajeva Muhamedu Alaimu, DK je naložila da u savez plati 500 maraka, zato što se nesportski ponašao u meču sa Slavijom.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Slaviša Ujić, fudbaler Laktaši, kao i Vasilj, ide na „hlađenje“ u tri iduća prvenstvena meča, jer je udario igrača Žepča. Zbog isključenja u 21. kolu Josip Topić će radi grubog starta nad igračem Sarajeva dvije utakmice izbivati sa terena, a Semjon Milošević, Elvis Sadiković (Sarajevo) i Aldin Hodžić (Travnik) propustiće po jedan susret.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.