Dortmunđani na dobrom putu

Piszczek vjeruje u duplu krunu Borussije

Edmir Škorić

Odbrambeni igrač dortmundske Borussije Lukasz Piszczek sanja dvostruku krunu u tekućoj sezoni.  

Aktualni njemački prvaci trenutno imaju četiri boda prednosti nad glavnim rivalom Bayernom te su na dobrom putu da odbrane titulu Bundeslige. Ipak, Piszczek vjeruje da su Bavarci i dalje bolja momčad.

 

"Bayern je i dalje najjača momčad u Bundesligi, ali mi doista želimo da im zakompliciramo stvari. Zadržimo li trenutnu formu, možemo ostati na ovoj poziciji do kraja sezone", rekao je Piszczek za Bild.

 

Poljski nogometaš osvrnuo se i na DFB Pokal. Borussia u polufinalu igra protiv drugoligaša Greuther Furtha. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

 

"Furth je s razlogom u polufinalu, tako da neće biti jednostavna utakmica. Ipak, favoriti smo, a očito smo odlučni igrati finale u Berlinu. Možemo uz malo sreće osvojiti Kup".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.