Dalibor Šilić, Široki, ipak, neće istupiti iz lige

Razočarani odlukama DK NS/FS BiH

Široki Brijeg žaliće se UEFA-i

Žalit ćemo se UEFA-i, jer odluke Disciplinske komisije NS/FS BiH su amoralne, to jeste sramotne i smiješne, tvrdi Zlatan Mijo Jelić, predsjednik NK Široki Brijeg.

Jelić, ističe, kako je Upravni odbor aktulenog osvajača Kupa BiH prikupio svu dokumentaciju i poslat će je u ponedjeljak u Nion. I dalje smatraju kako su oštečeni prošle subote na Bilinom polju, da je derbi sa Čelikom koji su izgubili (2:3) odigran u neregularnim uvjetima, te da su suci predvođeni Duškom Pekijom „kumovale“ pobjedi Čelika.

Nećemo istupiti iz Premijer lige BiH. Igrat ćemo derbi sezone u Modriči, nadam se u regularnijim uvijetima, nego su bili u Zenici“, kazao je Jelić.

Podsjetimo, DK je kaznila danas Čelik sa 4.500 KM zbog loše organizacije utakmice sa Širokim Brijegom. Zaima Mujezinovića, direktora, Jadranka Bajrića, trenera i ekonoma Emira Torlakovića sankcionisali su sa po 300 KM jer su prijetili sudijama u poluvremenu meča, govorivši im kako zenički tim mora dobiti utakmicu (gosti vodili 2:0 na poluvremenu). Kažnjen je i golman Širokog Brijega, Vladimir Vasilj sa tri utakmice zabrane igranja, jer je vrijeđao publiku na Bilinom polju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.