Zrinjski na pravom putu

Prva utakmica osmine finala Kupa BiH

Zrinjski slavio u Foči

Nogometaši Zrinjskog savladali su ekipu Sutjeske iz Foče sa 1:0 u prvom susretu osmine finala Kupa BiH koji je odigran dan ranije nego ostale utakmice. „Plemići“ su kvalitet pokazali i u duelu sa odličnom Sutjeskom. Iako su igrali u gostima izabranici trenera Dragana Jovića mogli su riješiti pitanje prolaska u četvrtfinale u prvom duelu jer su propustili nekoliko odličnih prilika da do vrha  napune mrežu domaćina. Imala je i Sutjeska svoje šanse, ali je na kraju ipak slavio bolji tim. Gol odluke već u 18. minutu postigao je Mladen Žižović.
Revanš susret igraće se za osam dana u Mostaru, mada se već može kazati da je Zrinjski jednom nogom obezbijedio plasman među osam najboljih timova u našem najmasovnijem takmičenju.

Ostale utakmice igraju se u srijedu, od 15.30 sati, osim meča Sloboda - Famos (Istočno Sarajevo) koji je otkazan zbog suspenzije stadiona „Tušanj“.

PAROVI
Sutjeska - Zrinjski 0:1, Drina - Radnik (B), Zvijezda - Velež, GOŠK - Olimpik, Travnik - Slavija, Radnik - Orašje, Široki Brjeg - Modriča Maxima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.