Kavala slavila u derbiju kola

Pašalić sa Taylorom porazio Colossos

Kavala u kojoj zapažene nastupe bilježi nekadašnji igrač Bosne Muhamed Pašalić svoju seriju pobjeda prekida tek tokom utakmica protiv Panathinaikosa.   

Najnoviji uspjeh Kavala je zabilježila danas u 20. kolu Grčke A-1 lige kada je sa 76:68 u derbiju kola savladala Colossos. U zadnjih pet utakmica Pašalić i suigrači zabilježili su omjer pobjeda i poraza 4-1.

 

Naš igrač je opet pružio sjajnu partiju i bio među najboljim pojedincima ekipe za koju nastupa. Za 26 minuta Pašalić je pogodio za 14 poena, a imao je i 2 skoka. Za dva je gađao 2/2, za tri 3/7. Uz bh-internacionalca odličan u Kavali bio je Taylor sa 14 poena i 5 skokova. U poraženom timu izdvojimo tek Tsadisa sa 19 poena.

 

Vrijedi istaknuti i odličnu partiju Vasiljevića koji je u pobjedi Icarusa nad Panioniosom (74:64) ostvario učinak od 9 poena. 

 

Potražite više informacija na temu Basket League:

KAOD Edina Bavčića u ovom kolu je bio slobodan.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.