Mainz pao pred Milionerima

Dortmund korak bliže naslovu prvaka

Aktuelni lider i njemački prvak, Borussija iz Dortmunda, došla je do nove pobjede u susretu sa Mainzom rezultatom 2:1.

Milioneri iz Dortmunda učvrstili su se nakon ovog kola njemačke Bundeslige na prvom mjestu na tabeli pobjedom nad Mainzom, te porazima Bayerna i Schalkea.

 

Poljak Blaszczykowski u 26. minuti doveo je Borussiju u prednost, ali je Muhamed Zidan poravnao u 74. minuti. Međutim, radost gostiju nije dugo trajala, nakon što je samo tri minute kasnije sjajni Japanac Shinji Kagawa postavio konačnih 2:1.

 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Dortmund je sa nova tri boda pobjegao na sedam bodova prednosti nad drugoplasiranim Bayernom, te osam bodova nad imenjacima iz Moenchengladbacha, koji svoj susret igraju sutra.



 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.