Četvrtfinale Hrvatskog kupa

Dinamo na penale u polufinale, Alispahić strijelac

Edmir Škorić

Nogometaši Dinama, aktuelnog hrvatskog prvaka, tek na penale su došli do polufinala Kupa. Modre je i u uzvratu četvrtfinala namučila Istra iz Pule, a strijelac jedinog gola za Dinamo danas je bio bh. reprezentativac Mehmed Alispahić.

Dinamu su pripale uvodne minute utakmice. Kovačević je u osmoj minuti tukao pokraj gola. U 21. minuti bh. reprezentativac Mehmed Alispahić pucao je sa nekih 17 metara preko gola Istre, a rođeni Bugojanac u 29. minuti postiže gol za vodstvo Modrih.

Ušao je Alispahić prema sredini i opalio sa ruba šesnaesterca, lopta okrznula Stranatića i odsjela u mreži Puljana. Dinamo je i nakon tog vodstva bolje stajao na maksimirskom travnjaku, no na odmor se otišli s minimalnom prednošću Zagrebčana.

Istra je uspjela u 83. minuti doći do poravnanja. Kelava je najprije odbranio udarac Križmana, lopta se odbila do Primorca, ovaj proslijedio loptu ka mreži, a Dinamo Josip Pivarić loptu poslao  u vlastitu mrežu.

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao, a kako je prvi susret također završen identičnim rezultat, prolaznika u polufinale odlučivali su penali. Više sreće pri izvođenju jedanaesteraca imali su Modri, koji će u polufinalu igrati protiv Zagreba.

Dodajmo još kako je Alispahić odigrao svih 90 minuta u današnjoj utakmici.

Hrvatski kup, četvrtfinale:

Istra - Dinamo 1:1 (Primorac 83/ Alispahić 28)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.