Nakon ispadana iz EL

Mancini: Igračima ne zamjeram, ja sam jedini krivac

Adnan Beganović

Jedno od najvećih iznenađenje Evropske lige sinoć su napravili fudbaleri lisabonskog Sportinga. Istina, izgubili su od Manchester Cityja, no prošli su u narednu fazu takmičenja.

Da u novcu nije sve potvrdili su sinoć i fudbaleri Sportinga, koji su uspjeli iz Evropske lige izbaciti bogati Manchester City.

Popularni Građani pred svojim navijačima od 0:2 su stigli do 3:2, no to im nije bilo dovoljno za prolaz, a svu krivicu za ispadanje iz Evropske lige na sebe je preuzeo menadžer Roberto Mancini.

"Još u prvom meču sam napravio grešku jer sam mislio da ćemo nakon Porta lako izaći na kraj sa Sportingom. Pogriješio sam, u fudbalu ništa nije lako", nakon sinoćnjeg meče je izjavio Mancini.

"Međutim, ponosan sam na igru mojih fudbalera, a u isto vrijeme sam razočaran jer smatram da smo u dva susreta bili bolji protivnik od Sportinga. Ja sam trener ovog tima, eliminacija je samo moja krivica i doista igračima nemam šta zamjeriti", dodao je Mancini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.