Golom u 120. minuti

Gundogan odveo Borussiju u finale Kupa

Midhat Šljivak

Fudbaleri Borussije iz Dortmunda savladali su večeras nakon prdužetaka ekipu Gretuher Furtha u polufinalu DFB Kupa rezultatom 1:0. 

Rezultat je nakon regularnog dijela utakmice bio 0:0, iako je Borussija bila mnogo bolji tim, i imali su mnogo više izraženih prilika od Furtha. 
 
U produžecima Milioneri su napadali, a uporost se isplatila u 120. minut utakmice kada je Ilkay Gundogan pogodio za veliko slavlje gostiju i plasman u finale Kupa Njemačke.
 
Krivicu za gol snosi i golman Furtha Jasmin Fejzić koji je ušao dvije minute ranije, a prilikom šuta Gundogana, lopta ga je pogodila u leđa i završil au golu Furtha.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.