Osmina finala fudbalskog Kupa BiH

Zrinjski korak od četvrtfinala

U Mostaru će danas biti odigrana prva revanš utakmica osime finala Kupa Bosne i Hercegovine u kojoj će fudbaleri Zrinjskog biti domaćini Sutjesci iz Foče.

Ekipa trenera Dragana Jovića ne bi trebala imati problema na putu ka četvrtfinalu i tako nastaviti pohod ka odbrani, u prošloj sezoni osvojenog trofeja, jer su u prvoj utakmici odigranoj prije sedam dana u Foči slavili sa 1:0, te imaju kapitalnu prednost pred drugi susret.

Utakmica će početi u 15 sati, kao i preostalih šest sutrašnjih revanša, u kojima će snage odmjeriti: MODRIČA: Modriča Maksima - Široki Brijeg (0:3), ISTOČNO SARAJEVO: Slavija – Travnik (1:0), SARAJEVO: Olimpik – GOŠK (prva utakmica 1:2), MOSTAR: Velež – Zvijezda (1:4), ORAŠJE: Orašje - Radnik (L) (4:4), BIJELJINA: Radnik (B) - Drina (Z) (1:0).

Od 15 sati danas će u Tuzli  igrati i Sloboda – Famos (Vojkovići), što će biti prvi meč ovih timova u osmini finala Kupa BiH, zbog ranije suspenzije stadiona “Tušanj”. Datum revanša u Vojkovićima naknadno će odrediti članovi Takmičarske komisije NS/FS BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.