Odlazi u Njemačku

Balakov potvrdio da napušta Hajduk

Edmir Škorić

Dosadašnji trener Hajduka Krasimir Balakov službeno je potvrdio rano jutros da napušta splitsku momčad te da je s Kaiserslauternom potpisao ugovor o prelasku u tu njemačku momčad.

"Dogovor o mojem prelasku u Kaiserslautern odvijao se brzo a sa Hajdukom sam sporazumno raskinuo ugovor", izjavio je Balakov na izvanrednoj konferenciji za novinare održanoj oko tri sata poslije ponoći na Poljudu.

Balakov je ugovor s Hajdukom potpisao u svibnju 2011. na dvije plus jednu godinu, a to je značilo da je bio zamišljen njegov ostanak u Hajduku i treću godinu ukoliko u drugoj godini na trenerskoj klupi s Hajdukom osvoji prvenstvo Hrvatske.

Balakov je kazao da je igrače Hajduka o svojem odlasku izvjestio nakon sinoćnje prvenstvene utakmice na Kantridi protiv Rijeke u kojoj je Hajduk pobjedio rezultatom 3:0.

"Meni je žao zbog odlaska a jednako tako je bilo žao i Hajdukovim igračima koji su bili korektni i razišli smo se pametno i lijepo", rekao je Balakov.

Za Split je Balakov rekao da je "pozitivno lud" grad a i Hajduk je, kazao je "pozitivno lud što nije slučaj sa svakim klubom".

"Hajduk ostavljam dobro pripremljen, momčad ima hijerarhiju i potencijala ali treba s njom imati strpljenja jer je u ekipi dosta mladih igrača", rekao je Balakov.

Upitan što ga je motiviralo da preuzme momčad Kaiserslauterna, koja trenutno zauzima posljednje mjesto u Bundesligi, Balakov je kazao kako u nogometu ne postoje jamstva ali treba dobro raditi i imati vjeru u uspjeh.

"Kaiserslautern je u teškoj situaciji ali dat ću sve od sebe da momčad ostane u prvoj njemačkoj ligi", istaknuo je Balakov.

Izvjestio je kako će već u četvrtak otići u Kaiserslautern preuzeti svoju novu momčad.

U Hajduku još nije odlučeno tko će naslijediti Balakova na trenerskoj dužnosti. Neslužbeno se kao izglednog kandidata za tu dužnost spominje bivšega igrača Hajduka Mišu Krstičevića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.