Primera

Sevilla bez Spahića slavila u Santanderu

Večeras je nastavljeno vanredno 29. kolo španske Primere, a pobjedu je zabilježila ekipa Seville, dok su Betis i Espanyol remizirali 1:1.

Sevilla je slavila pobjedu rezultatom 3:0 na gostovanju kod Racinga u Santanderu, a u timu nije bilo povrijeđenog kapitena fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Emira Spahića, koji je povredu zadobio u susretu protiv Barcelone u 28. kolu.
 
Ipak, i bez Spahića, Andalužani su došli do vrijedne pobjede. Reprezentativac Španije Jesus Navas doveo je goste u prednost u 34. minuti, da bi u sedmoj minuti nastavka 2:0 donio Moral. Konačan rezultat postavio je u trećoj minuti sudijske nadoknade vremena svojim drugim golom Moral.
 
Domaći Racing je susret završio sa deset igrača, nakon što je deset minuta prije kraja utakmice Diop zaradio crveni karton.
 
U drugom večerašnjem susretu, Betis je u Sevilli golom Martina u 79. minuti došao u prednost nad Espanyolom, ali su gosti iz Barcelone u posljednjim trenucima meča izjednačili golom Waltera Pandianija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.