Dortmund razbio Keln

Milioneri šesticom častili Koeln

Midhat Šljivak

Nakon trinaest minuta igre u utakmici 27. kola njemačke Bundeslige činilo se kako će Borussija iz Dortmunda imati velikih problema kako bi ostvarila dobar rezultat u Kelnu, jer je u 13. minuti Keln poveo preko Novakovića.

 Ipak, na kraju je aktuelni prvak deklasirao svoje domaćine rezultatom 6:1.

Nakon vodstva domaćih Borussija je preuzela dominaciju terenom. Na 1:1 je izjednačio u 26. minuti Lukasz Piszscek što je bio rezultat kojim se otišlo na odmor. 

A onda u nastavku, Milioneri su upotpunosti pregazili Jarčeve. Shinji Kagawa je u 47. minuti pogodio za vodstvo Borussije od 2:1, da bi pet minuta kasnije Robert Lewandowski pogodio za 3:1.

Uslijedio je potom miran dio utakmice, a u zadnjih deset minuta još tri gola u mreži Kelna. U 79. minuti Gundogan je pogodio za 4:1, a već u narednom napadu za 5:1 pogađa ponovo Kagawa. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Konačnih 6:1 postavio je hrvatski reprezentativac Ivan Perišić u 84. minuti utakmice. 

 


FC Cologne 1-0 Borussia Dortmund by fasthighlights-2012
FC Cologne 1-1 Borussia Dortmund by fasthighlights-2012
FC Cologne 1-2 Borussia Dortmund by fasthighlights-2012

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.