Široki dočekuje Slobodu

Bloudek: Neka bude atraktivna utakmica, ali uz našu pobjedu

Edmir Škorić

Žele li još uvijek vjerovati da mogu do naslova prvaka Bosne i Hercegovine, nogometaši Širokog Brijega ne smiju ni pomisliti na eventualni kiks u domaćoj utakmici protiv Slobode.

Široki ima osam bodova manje od Željezničra, koji je upisao pobjede u posljednjih 12 prvenstvenih utakmica. Svaki naredni kiks Širokog bi mogao biti poguban u borbi za titulu. Stoga, izabranici Marijana Bloudeka u sutrašnjoj utakmici protiv Slobode na Pecari ne smiju sebi dozvoliti gubitak bodova.

"Trebamo imati kontinuitet ako želimo biti u vrhu. Istina je da realizacija nije na nivou i da je Sloboda uvijek bila kvalitetan i težak protivnik na Pecari. Stoga mislim da će ovo biti jedna zanimljiva utakmica, a nadam se i atraktivna, naravno, s našom pobjedom", kazao je trener Širokog Marijan Bloudek na press konferenciji za novinare.

U sutrašnjem susretu Bloudek ne može računati na Brekala koji ima tri žuta kartona, Džidić je već duže izvan stroja, a sitnih problema i Jurčević. Nema niti Zakarića, koji nije nastupao u posljednje dvije utakmice zbog povrede lica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.