Rizvić pred gostovanje kod Mladosti

"Velimirović i Lerić dominiraju u Mladosti"

Igrači Bosna ASA BH Telecoma večeras će istrčati na parket dvorane u Mrkonjić Gradu u derbi susretu 4. kola Lige 6 kada će probati ponoviti svoju partiju u zadnjem gostujućem izdanju protiv Mladosti.  

Imperativ je da se ponovi igra iz 6. kola Lige 13 kada su "studenti" u Mrkonjić Gradu ostvarili pobjedu 69:79.

 

Imperativ je i da se ponovi prvo poluvrijeme, tačnije druga četvrtina iz zadnje utakmice kada je u Skenderiji pala Čapljina, ali i da se ne dogodi rupa u igri nakon koje je tim iz Čapljine nadoknadio minus 17 poena razlike.

 

"Uvijek nam se dešavaju ti padovi u igri. Krenemo dobro nakon čega slijedi pad. Mislim da smo sve utakmice na poen ili dva ove sezone izgubili, a imali smo određenu prednost. Ali, eto ovu zadnju protiv Čapljine smo ipak dobili. Pritisak nakon dva poraza na početku Lige 6 bio je velik, tako da je na kraju pobjeda najbitnija", kaže za naš portal Ramo rizvić, sa 40 poena u prva tri kola "šestice" drugi strijelac u sastavu iz Sarajeva.

 

"Imam veću slobodu u igri nakon odlaska Rahimića", kaže Rizvić te o narednom protivniku, timu Mladosti kaže.

 

"To je odlična ekipa u kojoj dominiraju Velimirović i Lerić, ali i novi igrač Kežić. Pobijedili smo ih u Ligi 13 i ponovo ćemo pokušati da ostvarimo isti doseg." 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

 

U timu Bosne treninge u ponedeljak su propustili Guzonjić ( leđa9, S. Demić (prepone), Buza (zglob9 i Avdibegović, koji još uvijek osjeća posljedica udarca u nogu nakon utakmice sa Igokeom). Hot i A. Demić također nisu trenirali.   

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.