Liga prvaka

APOEL večeras protiv Reala

O. Lekić

Trener kiparskog APOEL-a Ivan Jovanović smatra da njegov tim ima mnogo toga za dobiti protiv madridskog Reala na večerašnjem revanš susretu četvrtine finala Lige prvaka, iako Madriđani imaju prednost od 3:0 iz prvog susreta.

Kiprani su ostvarili veliki uspjeh u ovoj sezoni najjačeg fudbalskog takmičenja u Evropi, ali ta priča će vjerovatno završiti večeras na Santiago Bernabeu u Madridu, prenose agencije.

U prvom susretu u Nikoziji, APOEL je 74 minute pružao otpor igračima Josea Mourinha, ali tada su Karim Benzema i Kaka donijeli svom timu vjerovatno nedostižnu prednost.

Ipak, Jovanović vjeruje da njegov tim u Madridu može steći neprocjenjivo iskustvo, te je u prijestolnicu Španije poveo cijelu ekipu, uključujući povrijeđene igrače Ivana Trickovskog i Marcela Oliveria.

"Ušli smo u najboljih osam ekipa Evrope i to je neprocjenjivo iskustvo za moje igrače, te za budućnost fudbala u ovom klubu. U svakom slučaju Real je jednom nogom u narednom krugu takmičenja", izjavio je Jovanović.

Real Madrid je neporažen u svim takmičenjima od januara, a Mourinho će na teren večeras izvesti najjaču postavu. 

"Malo ljudi misli da APOEL može doći u Madrid i pobijediti s 4:0, ali mi moramo poštovati naše navijače i protivnika. Neću napraviti mnogo izmjena jer igramo protiv snažnog tima", kazao je Mourinho.

Real će u slučaju pozitivnog ishoda protiv APOELA u polufinalu odmjerit snage s Bayernom iz Minhena. U drugom današnjem susretu Chelsea je domaćin Benfici, a bolji iz tog duela igrat će protiv branilaca naslova Barcelone.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti