Heynckes vjeruje da Bayern može izbaciti Real

Edmir Škorić

Bayern se s dvije 2:0 pobjede nad Marseilleom lako plasirao u polufinale Lige prvaka. Izgledno je da će se za finale boriti s Real Madridom, iako to kraljevski klub tek večeras treba ovjeriti protiv APOEL-a.

Madrižani su u prvom susretu sa 3:0 slavili na Cipru i malo ko vjeruje da APOEL može ugroziti Realovo polufinale na Santiago Bernabeu. Svjestan je toga i Jupp Heynckes, trener bavarskog kluba.

"Dva španjolska kluba su još uvijek malo bolja od nas. Međutim, u dvije utakmice se može izbaciti veliki Real Madrid", rekao je Heynckes, koji je 1998. godine baš s Realom osvojio Ligu prvaka, dodavši:

"Susreti protiv Reala bit će veliki događaji. Bayern ima povijest međusobnih susreta na svojoj strani i to je podatak koji nam daje nadu da možemo do finala".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.