Zbog nastupa u reprezentaciji

Valencia se neće operisati

Unitedovo krilo, Antonio Valencia ovog ljeta neće imati operaciju kojom bi mu bila uklonjena metalna pločica iz pete i moći će nastupati za reprezentaciju Ekvadora.

Selektor Ekvadora, Reinaldo Rueda  je u stalnom kontaktu sa njegovim ponajboljim igračem i nada se da će biti spreman za nastup u kvalifikacionim utakmicama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.

"Razgovarao sam sa Valenciom još u januaru i dogovorili smo se da ćemo sačekati da vidimo kako će se stvari odvijati. Čuli smo se i prije utakmice sa Blackburnom i opet smo razgovarali o toj povredi. On je zadovoljan svojim fizičkim stanjem i misli da će biti u stanju igrati u kvalifikacijama", rekao je Rueda.

Po ovom pitanju se oglasio i Sir Alex Ferguson i u potpunosti je negirao navode da Valencia ide na operaciju.

"Ne znam odakle su se pojavile te špekulacije. Valencia je u sjajnoj formi i igra odlično. Ima tu pločicu u peti, ali će ona tu i ostati do daljnjeg", rekao je Škot.

Valencia je u ponedjeljak nastupio u 31. kolu engleske Premier lige i postigao prvi pogodak za United u 81. minuti. Pet minuta kasnije za konačnih 0:2 na gostovanju kod Blackburna pogodio je Ashley Young.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.