Marković nezadovoljan igrom

Juniori bolji od Kvarnera, kadeti od Koša

Midhat Šljivak

U današnjim susretima na Šestaprilskom turniru u Sarajevu nove pobjede su zabilježile juniorska i kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine.

Naši juniori su još jednom bili ubjedljivi protiv ekipe Kvarnera 77:39, no igra nije bila ni blizu one od sinoć protiv Partizana. Rikalo je predvodio juniore sa 19 poena u ovom susretu, a nakon utakmice selektor Nenad Marković nikako nije bio zadovoljan igrom svojih izabranika. 

 

"Ne treba ih hvaliti nakon ove pobjede. Bili smo lošiji nego sinoć. Vidljivo je da imamo poteškoća u ekipnoj igri, ali to ćemo pokušati ispraviti. Također, nezadovoljan sam odbranom, te skok igrom. To je više stvar volje i moraćemo poraditi i na tome. Volio bih kada bi u junu odigrali još dvije ili tri jake utakmice pred pripreme za EP koje počinju 8. jula", rekao je Marković.

 

Kadetska reprezentacija je uz dosta muke savladale kadete ekip Koš rezultatom 63:60, a odigrane su i dva susreta u ženskoj juniorskoj konkurenciji. Vašaš je savladao ubjedljivo juniorke Koša 74:25, dok su juniorke Konjica savladale Željezničar 40:30.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.