Još jedan sjajan meč

Adnan Ćatić tehničkim nokautom do odbrane titule!

Adnan Beganović

Njemački bokser bosanskohercegovačkih korijena, Adnan Ćatić, odbranio je titulu svjetskog prvaka u srednjoj kategoriji u WBA verziji.

Adnan Ćatić je u ispunjenoj Lanxess-Areni u Kolnu tehničkim nokautom nakon devete runde pobijedio njemačkog boksera Sebastiana Zbika i na taj način odbranio je titulu svjetskog prvaka srednje kategorije u WBA verziji.

Početak meča pripao je izazivaču Zbiku, koji je u prve dvije runde bio nešto konkretniji, no stekao se dojam da je to sve bio dio Adnanove taktike.

Nakon toga u ringu smo gledali pravog Adnana. Iz runde u rundu Ćatić je "prednjom rukom" razbijao Zbikov gard i samo je bilo pitanje vremena kada će sudija prekinuti meč.

Desilo se to nakon devete runde i možemo slobodno reći da se Adnan u ovom meču nije ni umorio, dok je izazivač ring napustio sa dobro izmjenjenim licem.

Sve u svemu dobra bokserska predstava u kojoj je Adnan još jednom pokazao svoju snagu, dok su se Zbikove prijetnje pokazale bezazlenim.

Na kraju treba dodati i da je Adnan Redžović u predborbi nokautom u drugoj rundi savladao Vadzima Zmitroviča.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.