Završni turnir za popravljanje opšteg dojma

Završnica SEHA lige

M. Maksimović

Rukometna SEHA liga je stigla do samog kraja. Zagreb je ovog vikenda domaćin završnog Final Four turnira. U polufinalu se danas sastaju Metalurg i Tatran Prešov odnosno CO Zagreb - Vardar.

Liga je u svojoj prvoj godini imala dosta problema, ali je uspjela doći do kraja i upravo bi ovaj završni turnir trebao donekle popraviti sliku o ovom takmičenju. Kvaliteta četiri sastava nije upitna, možda bi se čak moglo reći da su ekipe u završnici jače nego u ligaškom dijelu takmičenja.

Zagreb kao domaćin i ekipa koja igra četvrtfinale Lige prvaka najbolje kotira. Obrvana brinu povrede vrlo važnih igrača, Balića i Štrleka. Balića boli rame, Štrlek ima problema sa preponama. Vardar bi u polufinalu mogao biti vrlo neugodan protivnik. Veselin Vujović ima vrlo dobro posloženu ekipu sa Nikolićem, Stoilovim, Petrićem, Simovićem, a tu je i Igor Karačić bivši igrač Bosne.

Metalurg također ima jaku ekipu, ali i poprilično umornu, potrošenu. Tu je pet igrača koji su igrali kvalifikacije za OI, a najveći adut je golman Stanić. Ekipu koju vodi Lino Červar mnogi vide u finalu, ali do njega se neće lako doći.

Tatran je u punoj formi, ekipa igra završnicu prvenstva. Trener je Đorđe Rašić, nekada igrač velike Metaloplastike. U Tatranu igraju Ante Kukrika, visoki Dainis Kristopans, vrijedi spomenuti Žarka Pejoviča, Antla, Radcenka, Urbana. U ligaškom dijelu su pobjedili Zagreb.

Prva utakmica polufinala se igra do 15 sati i 30 minuta, sastaju se Metalurg i Tatran Prešov, dok je drugo polufinale na rasporedu od 18 sati. To je duel CO Zagreba i Vardara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.