Nekadašnji trener Bayerna o večerašnjem duelu

Hitzfeld: Lahm može zaustaviti Ronalda

Nekadašnji trener Bayerna, Ottmar Hitzfeld smatra da njegov bivši klub može izbaciti madridski Real iz utrke za šampiona Evrope, a kao ključnu figuru u tom poduhvatu vidi defanzivca Philippa Lahma.

Lahm bi večeras mogao nastupiti na poziciji desnog beka i tamo bi večeras trebao imati okršaj sa jednim od najboljih igrača današnjice, Cristianom Ronaldom.

"Lahm mora da pritisne Ronalda i spriječi ga da primi loptu, jer ukoliko Portugalac uzme loptu, teško ga je zaustaviti i može stvoriti mnogo problema", rekao je Hitzfeld i dodao:

"Statistika pokazuje da Bayern zna kako igrati protiv Reala. Siguran sam da će oni to večeras pokazati i na terenu. Imaju napadače koji nisu ništa slabiji nego Realovi".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.