U duelu protiv Real Madrida

Igrači Borussije Dortmund navijaju za Bayern

Nekoliko igrača aktuelnog prvaka Njemačke, Borussie Dortmund priznalo je da će u večerašnjem okršaju Bayerna i Reala, navijati za Bavarce.

Bavarci večeras dočekuju Madriđane i  uprkos velikom rivalstvu minhenske i dortmundske ekipe, igrači Borussjie ne kriju da bi voljeli vidjeti Bayern u finalu Lige prvaka.

"Navijat ću za Bayern. Ipak su oni njemačka ekipa i moramo ih podržati. Njihov prolaz dalje bi mogao pomoći i nama u narednim sezonama", rekao je Lukasz Piszczek.

Poljak, Robert Lewandowski je interesantnom izjavom podržao ekipu Bayerna.

"Ne želim gledati špansko finale. Mislim da Bayern zaslužuje prolaz i da će na kraju krajeva i proći u finale".

Veznjak dortmundske ekipe, Jakub Blaszczykowski se priključio svojim saigračima u pružanju podrške Bavarcima te je kazao: "Jako je bitno za njemački fudbal uopšte, da Bayern ostvari trijumf večeras i da u konačnici osvoji Ligu prvaka".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.