Bayern slavi veliku pobjedu nad Realom

Heynckes: Ribery je bio naš najbolji igrač

Edmir Škorić

Veliku pobjedu nogometaši Bayerna ostvarili su u prvom polufinalnom srazu Lige prvaka protiv Real Madrida.

Minhenska momčad slavila je rezultatom 2:1 protiv Reala i tako napravila dobar posao nakon prvih 90 minuta.

"Kada je rezultat 1:1, uvijek ste u mogućnosti postići gol ako težite pobjedi. Nadate se da će završiti 1:1 ili da će te na neki način postići još jedan gol. Bila je ovo zaslužena pobjeda. Real je startao dobro prvih deset do 15 minuta, a onda smo mi preuzeli kontrolu. Igrali smo vrlo pametno i kontrolirali utakmicu do kraja", kazao je Bayernov trener Jupp Heynckes, dodavši:

"Postigli smo ono što sam od igrača jučer tražio: 'Pokazali smo strast, volju i bili smo gladni uspjeha. To je tačno ono što trebate u polufinalu Lige prvaka. Moji su igrači upravo to danas učinili. Real je tim sa stilom, ne pobjeđujete ih bez problema i vrlo sam zadovoljan prikazanim. Nakon što je izjednačio na 1:1, Real je igrao vrlo dobro deset minuta, onda smo mi preuzeli kontrolu i mogli ste vidjeti snagu i strast mojih igrača. U Madridu trebamo postići gol, a ne pokušati parkirati autobus pred našim golom".

"Igra Reala je bila odlična i oni su perfektni u kontranapadima. Nakon jedne takve smo primili gol, ali ne možete nikoga kriviti i sve je odvijalo tako brzo. Mogli smo se ranije bolje pozicionirati i spriječiti gol", dodaje Heynckess, koji je nahvalio strijelca pobjedničkog gola Marija Gomeza, ali smatra da je ipak najbolji na terenu bio Franck Ribery.

"Mario Gomez treba centaršuteve da ih dočeka i bio je na pravom mjestu kod gola. Odigrao je dobru utakmicu danas, puno je trčao, pokušavao osvojiti svaku loptu i bio je predan. No, najbolji igrač na terenu bio je Franck Ribery".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.