Ferguson objavio preko klupske stranice

Anderson out do kraja sezone

A. Haznadarević

Veznjak Manchester Uniteda, Anderson je u četvrtfinaloj utakmici Evropa lige protiv Athletic Bilbaa zaradio povredu, a sada je izvjesno da se neće stići oporaviti do kraja sezone.

Inače dvadesetčetverogodišnji Brazilac je dugo vremena vukao povredu koljena, i nakon što je konačno sanirao, došla je nova, ovaj put povreda zadnje lože.

"Mislim da Anderson ove sezone više neće igrati. Samo su četiri utamice do kraja i teško je očekivati da se u tako kratkom roku može potpuno oporaviti", rekao je Ferguson za oficijenu klupsku stranicu.

Manchester United do kraja sezone ima za zadatak da sačuva prednost od pet bodova i tako odbrani naslov prvaka Engleske, a protivnici će biti Everton, Manchester City, Swansea, te u posljednjem kolu, ekipa Sunderlanda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.