Premijer liga BiH

Slavija čuva čast gostiju, Željo na korak do titule

U vikendu iza nas kompletirano je 23. kolo Premijer fudbalske lige Bosne i Hercegovine.  

Jedinu gostujuću pobjedu u ovom kolu zabilježila je ekipa Slavije, koja je sa minimalnih 1:0 slavila u gostima kod Rudara iz Prijedora, dok su u preostalih sedam utakmica domaćini ostvarili pobjede. Zanimljivo je da u ovom kolu niti jedna utakmica nije završena neriješeno.

 

U derbiju kola, sarajevski Željezničar na Grbavici je sa 1:0 savladao Borac i tako došao još bliže osvajanju naslova prvaka Bosne i Hercegovine. Sarajevski plavi sada imaju sedam bodova prednosti nad drugoplasiranim Širokim Brijegom, sedam kola prije kraja sezone.

 

U drugom derbiju ovog kola, Široki je na Pecari dosta lako nadigrao ekipu Sarajeva sa 3:1, te tako vjerovatno osigurao jedno od mjesta koje vode u Evropu, dok su izabranici trenera Dragana Jovića ostali na trećoj poziciji sa 43 osvojena boda.

 

Olimpic nastavlja pohod ka mjesto koje naredne sezone vodi u evropska takmičenja. Vukovi su na Otoci sa 2:0 nadigrali Slobodu, koja još nije prebrinula sve brige oko opstanka.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

Veležu nije pomogla ni smjena trenera, pa su Rođeni poraženi na Piroti sa 2:3 od Travnika, koji se tako barem malo pomakao iz opasne zone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.