Slavlje u Minhenu trajat će još dugo

Rummenigge ne pamti ništa slično, Robben presretan

Edmir Škorić

Holanđanin Arjen Robben sretan je zbog Bayernovog prolaza u finale Lige prvaka, baš kao i izvršni direktor bavarskog kluba Karl-Heinz Rummenigge.

Bayern je večeras izgubio na Santiago Bernabeu s 2:1, ali je u izvođenju jedanaesteraca bio uspješniji od izabranika Josea Mourinha.

"Jako sam ponosan na ovu momčad, jer kada startate u utakmicu kao što je ova i nakon 14 minuta gubite 2:0, onda morate biti mentalno jaki da se nosite s tim i oporavite od toga", kazao je Arjen Robben i dodao:

"Mislim da smo nadasve u ostatku utakmice igrali vrlo dobar nogomet i na kraju mislim da možemo reći da smo zasluženo pobijedili. Bili smo gladni uspjeha i svi smo bili jako agresivni".

Oduševljen je pobjedom i Bayernov izvršni direktor Karl-Heinz Rummenigge, koji vjeruje da je prolaz protiv Reala nešto najbolje što je vidio u gotovo pola stoljeća.

"Nisam svjedočio nečem sličnom u 40 godina profesionalnog nogometa. To premašuje sve što smo doživjeli 70-ih i 80-ih godina. Sretan sam i ponosan. Bio je ovo vrhunski nogomet", kazao je Rummenigge.

U finalu Lige prvaka će Bayern na svom stadionu (Allianz-Arena) 19. maja igrati protiv Chelseaja, koji je u dva susreta polufinala izbacio Barcelonu. Robben će imati priliku da zaigra protiv kluba u kojem je igrao prije nego je 2007. godine prešao u Real Madrid.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti