Posljednja utakmica velikog golmana

Butt danas posljednji put među stativama

A. Haznadarević

Bivši reprezentativni golman reprezentacije Njemačke Hans-Jörg Butt, danas će protiv Stuttgarta posljednji put u karijeri braniti za svoj Bayern München.

Prema najavama trenera Bavaraca, Juppa Heynckesa, Butt će biti u početnom sastavu, a to bi mu trebao biti posljednji nastup u karijeri.

 

"Igrat će od prve minute. Bit će to njegova posljednja utakmica na Allianz Areni".

 

Tridesetsedmogodišnji golman neće imati jednostavan zadatak, jer dočekuju momčad našeg Vedada Ibiševića koja je u odličnoj formi. 

 

Sa obzirom na to da se njegov tim kvalifikovao u finale Lige prvaka, Butt smatra da je to najbolji mogući oproštaj koji je mogao dobiti:

"To je kulminacija moje karijere. Bolji završetak nisam mogao ni sanjati".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

 

Inače očekuje se da će Heynckes odmoriti većinu fudbalera koji su igrali iscrpljujućih 120 minuta na Santiago Bernabeu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.