36. kolo španske Primere

Real sa Sevillom za titulu, Spahić u sastavu

Danas je na rasporedu i pet utakmica 36. kola španske Primere. Kao i uvijek, pažnju najviše privlače utakmice Real Madrida koji dočekuje Sevillu i Barcelone koja putuje u goste, u zadnje vrijeme jako lošem Rayo Vallecanu.

Treba još istaknuti i duel koji će direktno odlučivati o putnicima u Ligu prvaka, između Malage i Valencie. U preostala dva susreta sastati će se Zaragoza i Athletic Bilbao te Betis i Atletico Madrid.

 

Real Madrid će na svom terenu pokušati da večeras savlada Sevillu i tako se barem malo iskupi za ispadanje u polufinalu Lige prvaka od minhenskog Bayerna. Ukoliko večear Real bude slavio, uz eventualni kiks Barcelone, već sada bi mogli osigurati naslov prvaka. Jose Mourinho neće imati većih problema sa sastavom i svi igrači osim ranije povrijeđenog Ricarda Carvalha će mu biti na raspolaganju.

Sa druge strane, na golu Seville će ponovo stajati Andres Palop, dok bi u zadnjoj liniji umjesto Juliena Escudea, trebao stajati naš Emir Spahić koji se oporavio od povrede koju je zaradio u utakmici protiv Barcelone još sredinom marta. Trener Seville, na raspolaganju neće imati Federica Kanoutea i Diega Perottia dok su Gary Mendel i Manu del Moral suspendovani.

 

Barcelona će gostovati kod Rayo Vallecana te će tako nastaviti potjeru za Real Madridom koji će nakon ispadanja iz Lige prvaka teško sebi dopustiti da kiksa i izgubi titulu u domaćem prvenstvu. Plejmejker Barcelone, Xavi će biti van stroja zbog povrede te bi ga u početnih 11 mogao zamjeniti Thiago Alcantara. Također u konkurenciji za sastav neće biti ni Gerard Pique koji ima problema sa povredom glave, koju je zadobio u utakmici protiv Chelseaja. Rayo Vallecano u zadnjih šest od sedam utakmica ne zna za pobjedu te će večeras imati jako težak zadatak da savlada drugoplasiranu Barcelonu.

 

Jedan od najzanimljivijih duela ovog kola će odigrati Malaga i Valencia. Dvije ekipe koji su direktni konkurenti za mjesto koje vodi u Ligu prvaka će večeras na stadionu Rosaleda odmjeriti snage i možda dati neke odgovore na pitanja o učesniku Lige prvaka iduće sezone. Domaći nemaju problema sa povredama, a jedini van stroja je Julio Baptista. Kod gostiju povrijeđeni su Sergio Canales i Ever Banega a po suspenzijom je David Albelda.

Potražite više informacija na temu La Liga:

 

U preostala dva duela, Betis će na svom terenu tražiti bodove za miran finiš sezone protiv Atletico Madrida kom bodovi također trebaju da se primakne mjestu koje vodi u Ligu prvaka. Zaragoza će do kraja očajnički pokušavati da se spasi ispadanja, a za protivnika će imati finalistu Evropa lige, Athletic Bilbao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.